Tilausristeilyt Isonkarin majakkasaarelle

Isokari sijaitsee Uudenkaupungin ulkosaaristossa. Merisään lisäksi saari on tunnettu majakastaan, joka on Pohjanlahden korkein, rakennusvuosi 1833. Isokari kuuluu Selkämeren kansallispuistoon. Saareen tehdään risteilyjä ja retkiä Uudestakaupungista ja Kustavista, ja saarella on kesäisin vilkasta matkailutoimintaa. 

Päiväristeily Isonkarin majakkasaarelle (tilauksesta, ryhmille)

Kesto: suositus 7-8 tuntia, minimi 6 tuntia

Toteutusajankohta: toukokuu-marraskuu

Kuvaus: Risteilylle lähdetään Uudenkaupungin vierassatamasta, joka sijaitsee tunnelmallisella kaupunginlahdella kaupungin keskustassa. Lahdella on näyttäviä huvivenesatamia, joiden ohi merimatka hiljalleen alkaa.

M/S Kertun viihtyisissä ja lämpimissä sisätiloissa on kahvila (täydet anniskeluoikeudet) ja aurinkokannella runsaasti tilaa nauttia raikkaasta meri-ilmasta. Merimatkan ajalle voitte tilata pullakahvit tai pikkusuolaista jo ennen matkaa. 

Maisema muuttuu suojaisen sisäsaariston ja karumman rannikkovyöhykkeen kautta lopulta avomereksi, jonka rannattomasta horisontista löytyy ainoastaan Isokari. Matkalla näkyy runsaasti lintuja ja merimerkkejä, ja opastus laivamatkan aikana tutustuttaa saaristoluontoon sekä saariston nähtävyyksiin. Merimatkan kesto on noin 1,5 h.

Perillä Isossakarissa ryhmä lähtee satamasta opastetulle kierrokselle. Kierroksella tutustutaan saaren luontoon, historiaan sekä itse majakkaan. Majakka on edelleen toiminnassa oleva merenkulun turvalaite, ja sisäänpääsy majakkaan tapahtuu ohjatusti.

Lämmin ateria tarjoillaan Isossakarissa, puolustusvoimien vanhassa ruokalakasarmissa. Etukäteen ilmoitetut erikoisruokavaliot (esim. kalaton, gluteeniton) huomioidaan vaivatta. Ruokailu on mahdollista tilata myös menomatkan ajalle syötäväksi laivassa (maks. 50 hlön ryhmät). 

Yhteisen ohjelman (opastus, ruokailu) kesto on noin 2,5 h. Suosittelemme varaamaan vapaata aikaa lisäksi 1 h tai enemmän, sillä saaren kasvistossa, linnustossa, arkkitehtuurissa, sekä laivaliikenteessä saaren edustalla on paljon nähtävää ja omatoimista ihmeteltävää kaikenikäisille. Idylliseltä hiekkarannalta pääsee halutessaan uimaan, ja viihtyisässä terassikahvilassa vierähtää hetki jos toinenkin (avoinna säävarauksella). 

Erityisvaatimukset: Saarella liikutaan epätasaisia kallioita ja polkuja pitkin. Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuminen ei valitettavasti onnistu Isossakarissa. Vauva- ja taaperoikäisiä varten on hyvä ottaa kantoreppu mukaan.

Varusteet: säänmukainen ulkoiluasu, hyvät kävelykengät

Palvelukielet: suomi, ruotsi, englanti

Minimi-/maksimiosallistujamäärä: 20 henkilöä / 70 henkilöä

Hinta: alle 30 hlön ryhmät: 65 € /hlö; yli 30 hlön ryhmät 59 € /hlö; lapset 4-12 v. 25 €; lapset 0-3 v. maksutta

Tilausristeilyn perushinta sisältää merimatkat meno-paluu, lounaan (kylmäsavukirjolohikiusausta, lohkopunajuuria ja pikkukurkkuja, Isokarinlimppua, luomuruisvarrasleipää ja voita, myös kahvi/tee), opastetun saarikierroksen Isossakarissa ja sisäänpääsyn Isonkarin majakkaan. Ruokailut on sovittavissa toisinkin, esim. saaristolaispöytä, lohikeitto tms. 

Sääehdot: Risteilyn tuuliraja on noin 15 m/s. Ylivoimaisen sään sattuessa risteilyä ei veloiteta eikä matkan peruuntumisesta makseta korvauksia.

Varaukset ja lisätiedot: sähköpostitse (info@isokari.fi) tai puhelimitse (p. 040 1866 350) 

 

Yrityksen nimi: Sektoriloisto oy

Postiosoite: Pietolankatu 6 A, 23500 Uusikaupunki

Yhteystiedot: p. 040 1866 350, info@isokari.fi

Internet-osoite: www.isokari.fi