Tietoa aluksesta

Kertun tunnelmaa

Kertun kyydissä pääset majakkamatkalle, saariston sightseeing-risteilylle tai vaikka viettämään iltaa tietokilpailun merkeissä. Kerttu on varattavissa myös yksityistilaisuuksiin. Kerttu risteilee Uudessakaupungissa koko avovesikauden ajan.

Kerttu on turvallinen ja mukava alus isommillekin ryhmille. Lämpimissä ja viihtyisissä sisätiloissa on looshi-paikat noin 50 matkustajalle, ja kapteenin kannella on istumapaikkoja lähes kymmenelle matkustajalle. Ylös aurinkokannelle sopii reilusti yli 50 matkustajaa, ja keulan näköalapaikoillekin vielä kymmenisen matkustajaa.

Kertun baari palvelee teitä koko matkan ajan, ja se avataan aina vähintään puoli tuntia ennen merelle lähtöä. Tarjolla on kuuman kahvin ja Kertun korvapuustien lisäksi mm. panimotuotteita, jäätelöä, virvoitusjuomia sekä makeisia. Yksityistilaisuuksien tarjoilut suunnitellaan aina yhdessä asiakkaan kanssa.

Aikuisille anniskelemme mm. Vakka-Suomen Panimon ja Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tuotteita, ja toki Kertulla on oma laivaromminsakin. Koko laiva on anniskelualuetta: Aikuisten juomien kanssa saa mennä ulos aurinkokannelle, ja toisaalta omat eväät nautitaan aina vasta maissa.

Laivassa on kaksi wc-tä, ja ne ovat käytössä sekä merellä että maissa ollessa.

Kerttu on kokoonsa nähden poikkeuksellisen merikelpoinen, ja se onkin aiemmin hoitanut useita ulkosaariston linjoja itäisellä Suomenlahdella (mm. Kotkasta Haapasaareen). Kerttu on rakennettu Haminan Summassa, valmistumisvuosi 1992. Laivan entiset nimet ovat Vire VIII ja Kajava II.

Kerttu on Traficomin (ent. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi) katsastama kotimaanliikenteen matkustaja-alus liikennealueilla I ja II. Navigointi- ja turvallisuusvarustus aluksella on asiaankuuluva ja säännösten mukainen. Kertun miehistön ammattitaitoa pidetään jatkuvasti yllä osallistumalla mm. meripelastusharjoituksiin (viimeksi Tapio 2018 31.5.2018).

Kertun strategiset mitat ja omistaja

  • Pituus: 17,00 m
  • Leveys: 5,55 m
  • Syväys: 1,5 m
  • Suurin sallittu matkustajamäärä liikennealueella I: 128 henkilöä; suurin sallittu matkustajamäärä liikennealueella II: 113 henkilöä
    • Aikataulusyistä keskikesällä Isoonkariin maks. 70 matkustajaa
  • Matkanopeus: 8-9 solmua
  • Kotisatama: Uusikaupunki
  • Omistaja: Sektoriloisto oy (Noora Hildén  ja Kari Laaksonen, Uusikaupunki)