Kesätyö M/S Kertulla

M/S Kerttu liikennöi Uudenkaupungin saaristossa toukokuun alusta pitkälle syksyyn. Kerttu risteilee useimmin Isonkarin majakkasaarelle, ja laivalla ajetaan lisäksi sisäsaariston sightseeing-ajoja. Keskikesän majakkaristeilyjen lisäksi touko- ja syyskuussa tehdään tilausristeilyjä erikokoisille ryhmille. Kerttua ajetaan pääsääntöisesti kahden hengen miehistöllä, joka muodostuu 1) kapteenista ja 2) kansimies-tarjoilijasta.


Koronavuosi 2020 on laittanut meidät uudelleenjärjestelemään henkilökuntaamme, ja haemme nyt lisätyövoimaa M/S Kertulle. 

Haemme Kertulle kansimies-tarjoilijaa (myöh. kansimies) ajalle 1.6.-23.8.2020. Työaika (=työpäivät) on sovittavissa, ja työ voi olla osa-aikainen tai kokoaikainen (eli 2-3 pv / viikko tai 5-6 pv / viikko). 

Kertun kansimiehen työnkuva lyhyesti:

  • Kansimies vastaa laivan kahvilapalveluista sekä pitää laivan siistinä sisältä ja ulkoa.
  • Kansimies avustaa kapteenia laivan liikennöinnissä ja vastaa osaltaan risteilyasiakkaiden viihtyvyydestä ja turvallisuudesta.
  • Ajalla, minkä laiva on Isossakarissa, kansimies osallistuu myös saaressa tehtävään matkailupalvelutyöhön aina kulloisenkin tarpeen mukaan (kuljettaa tavaroita mönkijällä, siivoaa, työskentelee satamatoimistossa jne.)

Kansimiehen konkreettisia työtehtäviä ovat mm.

  • kapteenin avustaminen kun irrottaudutaan laiturista / kiinnitytään laituriin (köydet irti / kiinni)
  • laivan matkustajaluettelon pitäminen ja lipunmyynti laivassa
  • kahvilatuotteiden valmistus ja myynti, alkoholijuomien anniskelu (18 v ikä ja anniskelupassi tarvitaan), myös laivan varastojen tilanteen seuranta & tilausten teko
  • laivan sisätilojen siivoaminen (matkustamo, wc-tilat)
  • laivan pesu ulkoa (kansi, ikkunat)

Sovit Kertun kansimieheksi, kun olet positiivinen, ulospäin suuntautunut ja iloinen tyyppi, etkä tule helposti merisairaaksi. Tartut omatoimisesti tehtäviin etkä odota että joku aina sanoo sinulle mitä seuraavaksi pitää tehdä. Olet täsmällinen ja luotettava. Työssä menestyminen (ja viihtyminen!) edellyttää omatoimista otetta tarttua työhön sekä hyviä yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja.

Arvostamme aikaisempaa kokemusta ravintola- tai majoitusalalta (esim. työskentely kahvilassa, tarjoilu, siivous), mutta hyvällä kotikasvatuksella ja reippaalla asenteella pärjäät ja pääset työssä hyvään alkuun. Kokemus kotimaan matkustaja-alusliikenteestä ja / tai veneilystä on toki eduksi.

Meillä saat mahdollisuuden tehdä töitä ja viettää kesä ainutlaatuisessa ympäristössä – merellä ja majakkasaarella! Työssäsi pääset kehittämään omaa osaamistasi samalla kun matkustat majakkasaarelle, hylkeidensuojelualueelle, tai ihan vaan nautit illasta merellä. Kansimiehen kiva kesätyö on yllättävänkin monipuolinen sisältäen käytännön merenkulkua, paljon vastuuta kahvilapalveluista ja laivan kunnosta, sekä sisäpiirin näkymän Isonkarin monipuolisiin matkailupalveluihin (hotelli-, ravintola-, satama- ja ohjelmapalvelut), joten Kertun työtodistuksella on mukava paino tulevaisuuden töitä hakiessasi.

Kansimies-tarjoilijan tehtävään sovelletaan Kotimaan matkustaja-alusliikenteen työehtosopimusta. Kertun kotisatama on Uusikaupunki, mistä kansimiehen työpäivä alkaa ja mihin se myös päättyy.

UKK: 1) Kertun kansimies-tarjoilijoiden palkka sovitaan tes mukaisesti, ja kesällä 2020 työssä aloittavan kansimiehen tuntipalkka on 11-12 euroa. 2) Työpäivän kesto on 9-11,5 tuntia (usein klo 9.30-18.30). 3) Kerttua varustavan Sektoriloisto oy:n henkilökuntaa järjestellään nyt korona-poikkeustilassa tarpeen mukaan mantereen, laivan ja Isokarin välillä, ja uusia kansimiehiä voidaan valita nyt yksi (kokoaikainen, viikon kaikki risteilypäivät) tai useampi (osa-aikaisia, muutama risteilypäivä per viikko). 

– – –

Lisätietoja tehtävästä antaa Noora Hildén, puhelimitse arkisin klo 9-13, p. 040 734 5009. 

Lähetä hakemuksesi viimeistään 7.6.2020 osoitteeseen kerttu@mskerttu.fi ja liitä mukaan lyhyt, kuvallinen ansioluettelosi. 

Hakuaika on viitteellinen, ja paikka / paikat saatetaan täyttää heti sopivien hakijoiden löydyttyä. 

Tervetuloa töihin M/S Kertulle – paras kesä on kesä merellä!