Kesätyö M/S Kertulla

M/S Kerttu liikennöi Uudenkaupungin saaristossa toukokuun alusta pitkälle syksyyn. Kerttu risteilee useimmin Isonkarin majakkasaarelle, ja laivalla ajetaan lisäksi sisäsaariston sightseeing-ajoja. Keskikesän majakkaristeilyjen lisäksi touko- ja syyskuussa tehdään tilausristeilyjä erikokoisille ryhmille. Kerttua ajetaan pääsääntöisesti kahden hengen miehistöllä, joka muodostuu 1) kapteenista ja 2) kansimies-tarjoilijasta.

Haemme Kertulle kansimies-tarjoilijoita (myöh. kansimies) ajalle 2.5.-23.8.2020. Kansimiehiä palkataan keskikesän ajalle vähintään kaksi, ja kansimies voi luonnollisesti olla myös nainen. Voit hakea kansimiehen työtä, vaikka pääsisit töihin ainoastaan esim. kesä-heinäkuussa, mutta kerro tästä jo hakemuksessasi.

Kertun kansimiehen työnkuva lyhyesti:

  • Kansimies vastaa laivan kahvilapalveluista sekä pitää laivan siistinä sisältä ja ulkoa.
  • Kansimies avustaa kapteenia laivan liikennöinnissä ja vastaa osaltaan risteilyasiakkaiden viihtyvyydestä ja turvallisuudesta.
  • Ajalla, minkä laiva on Isossakarissa, kansimies osallistuu myös saaressa tehtävään matkailupalvelutyöhön aina kulloisenkin tarpeen mukaan (kuljettaa tavaroita mönkijällä, työskentelee satamatoimistossa jne.)

Kansimiehen konkreettisia työtehtäviä ovat mm.

  • kapteenin avustaminen kun irrottaudutaan laiturista / kiinnitytään laituriin (köydet irti / kiinni)
  • laivan matkustajaluettelon pitäminen ja lipunmyynti laivassa
  • kahvilatuotteiden valmistus ja myynti, alkoholijuomien anniskelu (18 v ikä ja anniskelupassi tarvitaan), myös laivan varastojen tilanteen seuranta & tilausten teko
  • laivan sisätilojen siivoaminen (matkustamo, wc-tilat)
  • laivan pesu ulkoa (kansi, ikkunat)

Sovit Kertun kansimieheksi, kun olet positiivinen, ulospäin suuntautunut ja iloinen asiakaspalvelun ammattilainen tai alalle opiskeleva. Tartut omatoimisesti tehtäviin etkä odota että joku aina sanoo sinulle mitä seuraavaksi pitää tehdä. Olet täsmällinen ja luotettava. Työssä menestyminen (ja viihtyminen!) edellyttää omatoimista otetta tarttua työhön sekä hyviä yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja.

Arvostamme aikaisempaa kokemusta ravintola- tai majoitusalalta (esim. työskentely kahvilassa, tarjoilu, siivous), mutta hyvällä kotikasvatuksella ja reippaalla asenteella pärjäät ja pääset työssä hyvään alkuun. Kokemus kotimaan matkustaja-alusliikenteestä ja / tai veneilystä on toki myös eduksi.

Meillä saat mahdollisuuden tehdä töitä ja viettää kesä ainutlaatuisessa ympäristössä – merellä ja majakkasaarella! Työssäsi pääset kehittämään omaa osaamistasi samalla kun matkustat majakkasaarelle, hylkeidensuojelualueelle, tai ihan vaan nautit illasta merellä. Kansimiehen kiva kesätyö on yllättävänkin monipuolinen sisältäen käytännön merenkulkua, paljon vastuuta kahvilapalveluista ja laivan kunnosta, sekä sisäpiirin näkymän Isonkarin monipuolisiin matkailupalveluihin (hotelli-, ravintola-, satama- ja ohjelmapalvelut), joten Kertun työtodistuksella on mukava paino tulevaisuuden töitä hakiessasi.

Kansimies-tarjoilijan tehtävään sovelletaan Kotimaan matkustaja-alusliikenteen työehtosopimusta. Kertun kotisatama on Uusikaupunki, mistä kansimiehen työpäivä alkaa ja mihin se myös päättyy.

UKK: 1) Keskikesällä viikkotyötunteja per kansimies kertyy 23-38, ja yhden työpäivän kesto keskikesällä on 9-11,5 tuntia. 2) Toukokuussa töitä on väh. viikonloppuisin ja arkisinkin jos mahdollista. 3) Kertun kansimies-tarjoilijoiden palkka sovitaan tes mukaisesti, ja kesällä 2020 työssä aloittavan kansimiehen tuntipalkka on työntekijästä riippuen arviolta 11-12 euroa.

– – –

Lisätietoja tehtävästä antaa Noora Hildén, puhelimitse arkisin klo 9-13, p. 040 734 5009.

Lähetä hakemuksesi viimeistään 19.1.2020. Kerro hakemuksessasi millä ajalla voisit tehdä kansimiehen työtä (esim. 2.5.-23.8., esim. 1.6.-31.7.) Liitä mukaan lyhyt, kuvallinen ansioluettelosi.

Lähetä hakemuksesi osoitteeseen kerttu@mskerttu.fi. Jos lähetät hakemuksen ja / tai ansioluettelon liitetiedostona, tee se pdf-muodossa.

Hakuaika on viitteellinen, ja paikat saatetaan täyttää heti sopivien hakijoiden löydyttyä.

Tervetuloa töihin M/S Kertulle – paras kesä on kesä merellä!