Isokari, kesä 2019

Majakkamatkalle kansallispuistoon! 

M/S Kerttu risteilee Isonkarin majakkasaarelle vakioaikataulun mukaan kesäkuun alusta koulujen alkuun 5.6.–9.8.2019. Toukokuussa ja elo-syyskuussa on myös risteilyliikennettä (ks. Isonkarin tapahtumakalenteri) ja retkiä tehdään myös ryhmille tilauksesta koko avovesikauden. 

Isokari sijaitsee Selkämeren kansallispuistossa Uudenkaupungin ulkosaaristossa. Merisään lisäksi saari on tunnettu majakastaan, joka on Pohjanlahden korkein, rakennusvuosi 1833. Saaren luonto on huomattavan monimuotoinen, ja saaren rauhallinen tunnelma on yksi matkailun vetovoimatekijöistä. Isoonkariin tehdään risteilyjä ja retkiä Uudestakaupungista ja Kustavista, ja saarella on kesäkaudella vilkasta matkailutoimintaa: mm. vierassatama, hotellimajoitusta sekä kahvila- ja ravintolapalveluita.

Isokari

Risteilypäivän kulku 5.6.-9.8.

Risteilylle lähdetään klo 10.30 Uudenkaupungin vierassatamasta, joka sijaitsee tunnelmallisella kaupunginlahdella kaupungin keskustassa. Lahdella on näyttäviä huvivenesatamia, joiden ohi merimatka hiljalleen alkaa.

Merimatkat taitetaan matkustaja-alus M/S Kertulla, jonka viihtyisissä ja lämpimissä sisätiloissa on kahvila (täydet anniskeluoikeudet) ja aurinkokannella runsaasti tilaa nauttia päivästä merellä. Kuuma kahvi, Kertun korvapuusti tai vaikkapa Isonkarin oma olut maustavat hyvin alkanutta meripäivää.

Maisema muuttuu suojaisen sisäsaariston ja karumman rannikkovyöhykkeen kautta lopulta avomereksi, jonka rannattomasta horisontista löytyy ainoastaan Isokari. Matkalla näkyy runsaasti lintuja ja merimerkkejä, ja opastus laivamatkan aikana tutustuttaa saaristoluontoon sekä saariston nähtävyyksiin. Merimatkan kesto on noin 1,5 h.

Perillä Isossakarissa: Satamasta alkavalla opastetulla kierroksella tutustutaan saaren luontoon, historiaan sekä tietysti itse majakkaan. Majakka on edelleen toiminnassa oleva merenkulun turvalaite, ja sisäänpääsy majakkaan tapahtuu ohjatusti. Päästäkseen ylös lyhtyhuoneeseen ihailemaan majakan linssistöä on kiivettävä lähes 180 porrasta, mutta torni on vaikuttava ilmestys kauniilta majakkakedoltakin katsottuna.

Risteilyn hintaan sisältyvä lounas – kylmäsavukirjolohikiusaus lisukkeineen – tarjoillaan Isonkarin Kasarmiravintolassa. Etukäteen ilmoitetut erikoisruokavaliot (esim. kalaton, gluteeniton) huomioidaan vaivatta.

Yhteisen risteilyohjelman (opastettu saarikierros, vierailu majakassa, lounas) lisäksi ehtii rapsuttaa lampaita, pulahtaa uimaan ja nauttia pullakahvit idyllisellä kesäterassilla. Saaren kasvistossa, linnustossa, arkkitehtuurissa, sekä laivaliikenteessä saaren edustalla on paljon nähtävää ja omatoimista ihmeteltävää kaikenikäisille!

Paluumatkalle Isostakarista Uuteenkaupunkiin lähdetään klo 16. Paluumatkan aikana voi vielä kirjoittaa postikortteja, jotka leimataan Isonkarin omalla leimalla (ei virall. postileima) ja nauttia meritunnelmasta virvokkeiden kera. Perillä Uudessakaupungissa ollaan noin klo 17.30. 

Aikataulu ja hinnat 5.6.–9.8.2019

  • 5.6.-14.6.: arkisin keskiviikko-perjantai (ke, to, pe)
  • 24.6.-9.8.: arkisin maanantai-perjantai (ma, ti, ke, to, pe)
  • muuna aikana tilauksesta, ks. myös saaren tapahtumakalenteri

Lähtö Uudestakaupungista klo 10.30, lähtö Isostakarista klo 16.00 (paluu Uuteenkaupunkiin noin klo 17.30). Risteilyn kesto on 7 h, josta Isossakarissa ollaan 4 h.

Hinnat:

  • aikuiset 65 €
  • lapset 4-12 v. 29 €
  • lapset 0-3 v. maksutta

Hinta sisältää edestakaiset merimatkat, opastetun saarikierroksen, sisäänpääsyn majakkaan sekä lounaan Isossakarissa. 

Tervetuloa mukaan – majakkamatkapäivä voi olla koko kesän paras päivä! 

Lipunmyynti

Liput Isonkarin päiväristeilylle varataan sivuston www.isokari.fi/risteilyt kautta. Lippuvarauksissa palvelemme myös puhelimitse, p. 040 1866 350 sekä sähköpostitse, info@isokari tai kerttu@mskerttu.fi.