Isokari, kesä 2021

Majakkamatkalle kansallispuistoon

Isokari sijaitsee Selkämeren kansallispuistossa Uudenkaupungin ulkosaaristossa. Merisään lisäksi saari on tunnettu majakastaan, joka on Pohjanlahden korkein (49,4 m), rakennusvuosi 1833. 

Vierailu majakassa sisältyy kaikkiin M/S Kertun päiväristeilyihin. Päästäkseen ylös lyhtyhuoneeseen ihailemaan majakan linssistöä on kiivettävä lähes 180 porrasta, mutta torni on vaikuttava ilmestys kauniilta majakkakedoltakin katsottuna. 

Saaren luonto on huomattavan monimuotoinen, ja saaren rauhallinen tunnelma on yksi matkailun vetovoimatekijöistä. Saaren kasvistossa, linnustossa, arkkitehtuurissa, sekä laivaliikenteessä saaren edustalla on paljon nähtävää ja omatoimista ihmeteltävää kaikenikäisille. 

Isossakarissa ei ole ympärivuotista, vakituista asutusta, mutta saarella on kesäisin vilkasta matkailutoimintaa: mm. vierassatama, hotellimajoitusta sekä kahvila- ja ravintolapalveluita. 

M/S Kerttu risteilee keskikesällä Uudestakaupungista Isoonkariin vakioaikataulun mukaan. Toukokuussa ja elo-syyskuussa Kertulla tehdään eriteemaisia retkiä (hyljesafareita, linturetkiä), jotka sisältävät vierailun Isossakarissa. Majakkamatkoja tehdään myös ryhmille tilauksesta. 

Lipunmyynti

Liput Isonkarin risteilyille varataan sivuston www.isokari.fi kautta. Lippuvarauksissa palvelemme myös puhelimitse, p. 0401866350 sekä sähköpostitse, info@isokari tai kerttu@mskerttu.fi. 

Tervetuloa!