Isokari, kesä 2018

Majakkamatkalle kansallispuistoon! 

Risteilyjä ajalla 1.6.-12.8.2018, tilauksesta koko avovesikauden

Isokari sijaitsee Uudenkaupungin ulkosaaristossa. Merisään lisäksi saari on tunnettu majakastaan, joka on Pohjanlahden korkein, rakennusvuosi 1833. Isokari kuuluu Selkämeren kansallispuistoon. Saareen tehdään risteilyjä ja retkiä Uudestakaupungista ja Kustavista, ja saarella on kesäisin vilkasta matkailutoimintaa. 

Isokari

Risteilylle Isoonkariin lähdetään Uudenkaupungin vierassatamasta, joka sijaitsee tunnelmallisella kaupunginlahdella kaupungin keskustassa. Lahdella on näyttäviä huvivenesatamia, joiden ohi merimatka hiljalleen alkaa.

Merimatkat taitetaan matkustaja-alus Kertulla. Kertun viihtyisissä ja lämpimissä sisätiloissa on kahvila (täydet anniskeluoikeudet) ja aurinkokannella runsaasti tilaa nauttia kesäpäivästä merellä.

Maisema muuttuu suojaisen sisäsaariston ja karumman rannikkovyöhykkeen kautta lopulta avomereksi, jonka rannattomasta horisontista löytyy ainoastaan Isokari. Matkalla näkyy runsaasti lintuja ja merimerkkejä, ja opastus laivamatkan aikana tutustuttaa saaristoluontoon sekä saariston nähtävyyksiin. Merimatkan kesto on noin 1,5 h.

Perillä Isossakarissa ryhmä lähtee satamasta opastetulle kierrokselle. Kierroksella tutustutaan saaren luontoon, historiaan sekä itse majakkaan. Majakka on edelleen toiminnassa oleva merenkulun turvalaite, ja sisäänpääsy majakkaan tapahtuu ohjatusti. Lounas tarjoillaan puolustusvoimien vanhassa ruokalakasarmissa. Opastus, sisäänpääsy majakkaan ja lounas sisältyvät risteilyn hintaan.

Aikaa nauttia olosta saarella on noin 4 tuntia. Saaren kasvistossa, linnustossa, arkkitehtuurissa sekä laivaliikenteessä saaren edustalla on paljon nähtävää ja omatoimista ihmeteltävää kaikenikäisille! Idylliseltä hiekkarannalta pääsee halutessaan uimaan, ja viihtyisällä kesäterassilla ehtii viivähtämään vielä ennen lähtöä paluumatkalle.

Huomioitavaa: Saarella liikutaan epätasaisia kallioita ja polkuja pitkin. Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuminen ei valitettavasti onnistu Isossakarissa. Vauva- ja taaperoikäisiä varten on hyvä ottaa kantoreppu mukaan.

Aikataulu ja hinnat 1.6.–12.8.2018

Risteilypäivät: 

  • 1.6.-20.6.: keskiviikko, perjantai ja lauantai (ei 2.6.)
  • 26.6.-5.8.: tiistai-sunnuntai (ti, ke, to, pe, la, su)
  • 8.-12.8.: keskiviikko-sunnuntai (ke, to, pe, la, su)

Aikataulu: Lähtö Uudestakaupungista klo 10.30, lähtö Isostakarista klo 16.00 (paluu Uuteenkaupunkiin noin klo 17.30). Risteilyn kesto on 7 h, josta Isossakarissa ollaan 4 h.

Hinnat: aikuiset 65 € / lapset 4-12 v. 29 € / lapset 0-3 v. maksutta

Hinta sisältää merimatkat, lounaan (kylmäsavukirjolohikiusaus ja Isokarinlimppu, erikoisruokavaliot huomioidaan), opastetun saarikierroksen Isossakarissa sekä sisäänpääsyn majakkaan.

Lähtölaituri: M/S Kerttu Uudenkaupungin vierassatamassa (Pakkahuoneenkuja 2, 23500 Uusikaupunki). Laiturin vieressä tilava, maksuton pysäköintialue.

Lipunmyynti

Liput Isonkarin päiväristeilylle voi varata sivuston www.isokari.fi/risteilyt kautta. Lippuvarauksissa palvelemme myös puhelimitse, p. 040 1866 350 sekä sähköpostitse, info@isokari tai kerttu@mskerttu.fi.

Lippuja myydään vielä lähtöpäivän aamuna paikan päällä laivassa, jos risteilyllä on vapaita paikkoja. Suosittelemme lippujen ostoa etukäteen, sillä etenkin heinäkuussa laiva on usein täynnä.

Tilausristeilyt ryhmille

2.5.-21.6. ja taas 13.8. alkaen M/S Kerttu risteilee tilauksesta Isoonkariin.